Best av 120 ledere

 

Marius Enoksen fra Sigerfjord hiver janteloven på havet. – Nå må det være lov å være stolt av seg sjøl og gi seg sjøl et klapp på skuldra, ler Enoksen, som er kåret til Årets daglige leder i Nikita-kjeden.

Artikkel skrevet av: Tone Marit Sørensen/Bladet Vesterålen

Han har akkurat gått av Kielferga, etter deltakelse på ledersamling i Kiel i Tyskland. At han er den beste sjefen blant 120 daglige ledere for salonger i Nikita-kjeden i Norge og Sverige, har bare såvidt sunket inn.

Null sykefravær

Det er en høythengende utmerkelse frisøren og sjefen har med seg heim i kofferten når kursen settes nordover.

Høy arbeidsmoral og stå-på-evne ligger bak.

– Jovisst, man vet jo at man jobber hardt og står på og gjør det som forventes og kanskje litt til. Men det kom veldig uventet at jeg skulle få denne prisen, jeg hadde ikke trodd at det skulle komme så tidlig. Jeg har jo ikke hatt salongen så lenge, før jeg plutselig får en utmerkelse, sier Marius Enoksen.

Han var daglig leder for Nikita Sortland fra 2009 til 2012 med et opphold fram til 2014, før han i 2015 igjen akslet lederstillinga.

For å komme gjennom nåløyet til Årets daglige leder er det flere parametre som måles, blant dem kundetilfredshet, omsetning, medarbeidersamtaler og hvor fornøyde medarbeiderne er med sjefen, samt sykefravær i salongen.

– Vi hadde null i sykefravær, det var ingen som var syk i fjor, og det viser at medarbeiderne er lojale, noe man scorer høyt for. Selvfølgelig teller tallene og annet forskjellig som tas med i vurderinga, men først og fremst gjelder det at man står på, sier lederen for Nikita-salongen med fem medarbeidere.

I eksklusiv klubb

Og som om ikke det var nok, i tillegg til å være Årets daglige leder, er Enoksen valgt inn i en eksklusiv klubb, Excellence, som til en hver tid består av de 15 beste daglige lederne i Nikita Hair i Norge og Sverige, samt kjeden Headmasters i Norge og Sverige.

– Alle lederne blir målt på det samme, og i tillegg til heder og ære med å være valgt ut i klubben får vi tur til utlandet i lag med med «ho sjøl», sier Enoksen om Nikita-kjedens karismatiske grunnlegger, frisørgründeren Inger Ellen Nicolaisen.

– For å ta et sportsspørsmål, hvordan føles det nå?

– Det er bare kjempeartig! Jeg er virkelig ikke landet ennå, ler Marius, som er kommet i land på Vippetangen med litt sjøgang i kroppen.

– Følelsen er litt sånn uvirkelig, hva var det egentlig som skjedde? Samlinga er to hektiske dager der vi blir kursa på det å være leder på masse forskjellige nivåer, så er det festmiddag og vin, og så stikker jeg av med årets daglig leder-tittelen, og blir valgt inn i Excellence, og får til og meg navnet mitt på veggen i millionvillaen til grunnleggeren. Jeg hadde ikke forventa dette, sjøl om jeg gjør jobben min og gjerne litt til. Det er utrolig artig, nå skal jeg heim og feire med medarbeiderne mine!

Stolt av seg sjøl – og medarbeiderne

– Også er det sånn, du vet janteloven? Jeg må bare si, vi hiver den janteloven, man må få lov til å være litt stolt av seg sjøl og gi seg sjøl et klapp på skuldra! Janteloven sier at du skal ikke tro at du er noe, men du er faktisk noe. Gavesjekken jeg fikk kan bare gå og legge seg, den krystallvasen der det står Årets daglige leder betyr uendelig mye mer enn sjekken, sier Enoksen entusiastisk og legger til:

– Det var faktisk artig at du ringte, for det gjør at det hele begynner å synke inn, humrer han.

Det velges blant daglige ledere i 120 salonger, Marius synes det er stas at Sortland kan bemerke seg på denne måten, i et stort frisørkonsern.

– Og så skjer det mye spennende i Nikita fremover, jeg kan ikke røpe så mye men det virker som man går for hele herredømmet, nå skal det ekspanderes og ikke bare i Norge og Sverige. Så det blir enda artigere, sier Enoksen.

En daglig leder står ikke alene, men har noen som står bak seg.

– Alle de som jobber i salongen, er de som løfter meg opp og gjør at jeg klarer å gjøre en god jobb. Så dette er ikke en pris jeg har tatt alene. Jeg synes mer det er deres pris enn min, for de er en herlig gjeng på Sortland, sier han. Det blir ikke no hvilestilling på laurbær for den unge frisørsjefen.

– Ja, det kan jeg love deg, det blir å fortsette. Neste målet må jo være Årets salong, ler Enoksen.

Bladet Vesterålen har den originale versjonen av denne artikkelen.